393 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 23 березня

23 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Херсонщини, втрати ворога: головне станом на ранок 23 березня.

22 березня росіяни обстрілювали прикордонні населені пункти Куп'янського, Чугуївського, Ізюмського та Харківського районів Харківської області. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У селі Чернещина Ізюмського району внаслідок ворожих обстрілів пошкоджень зазнала будівля храму.

22 березня російські загарбники 54 рази атакували мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 319 снарядів з мінометів, реактивних систем залпового вогню, артилерії, танків та безпілотників. Про це повідомили у Херсонській ОВА.

Житлові квартали Херсона російські військові обстріляли п’ять разів. У місті пошкоджень зазнали приватні та багатоквартирні будинки.

22 березня через російську агресію одна людина загинула, ще двоє жителів Херсонщини отримали поранення.

Станом на ранок 23 березня 2023 року більше ніж 1405 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 465 дітей загинули та понад 940 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

22 березня Повітряні сили України завдали авіаудару по зенітно-ракетній системі противника, а також 12 авіаційних ударів по зосередженнях особового складу та військової техніки окупантів. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Тим часом українські ракетні війська та артилерія уразили командний пункт, три райони концентрації живої сили, один склад боєприпасів та одну станцію електронного бою противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 23 березня: