У Полтавській області провели в останню путь кулеметника Миколу Харченка

08 серпня 2023 0
Яніна Климань
У Гребінці попрощалися із колишнім вчителем, добровольцем, який загинув у Запорізькій області.

8 серпня у Гребінці біля пам’ятника Є.П.Гребінки попрощалися із кулеметником Миколою Володимировичем Харченком. Про це повідомили у Гребінківській міській територіальній громаді.

Біля батьківського дому прощалися з героєм зі всіма почестями. Побратими супроводжували труну з тілом товариша, крокувала почесна варта, військовий оркестр та військові капелани. Священнослужителі провели чин відспівування загиблого воїна.

Живим коридором, ставши на коліна, вишикувалися люди, щоб віддати шану герою.

Народився Микола Харченко 16 грудня 1981 року в селі Мар’янівка. У 1996 році після закінчення дев’ятирічки вступив до Кременчуцького педагогічного училища, яке закінчив у 2000 році за спеціальністю учитель початкових класів та інформатики. Після закінчення навчання працював вчителем у київській школі ім.Максима Рильського.

Проходив строкову службу у лавах Збройних Сил України на станції Лозова у Харківській області. Після закінчення служби працював в охороні Київського метрополітену, у Дарницькому відділі поліції, потім працював будівельником у м.Київ.

З початком повномасштабної війни вступив добровольцем у територіальну оборону м.Полтава, воював під Бахмутом, отримав поранення, але повернувся у стрій.

31 липня  поблизу населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області чоловік загинув.

У нього залишилися батьки, дружина, сестра, брати та племінники.