Тарифні мітинги на Полтавщині: протестувальники перекрили дорогу та поїхали до президента передавати платіжки за газ

25 січня 2021 0
З 1 січня 2021 року в Україні Уряд збільшив вартість комунальних тарифів. Сьогодні жителі Полтавщини долучилися до Всеукраїнської акції протесту.

Сьогодні у Полтаві відбувся тарифний мітинг. Люди знову перекрили трасу Київ-Харків.

"А чим сплачувати? Собаку продати, щоб заплатити за газ чи що?", – сказала учасниця мітингу Ірина.

Також збиралися люди й поблизу обласної державної адміністрації.

Мітингувальники вимагають зниження комунальних тарифів, що почали діяти з 1 січня. Такі акції протесту тривають вже понад два тижні.

"Жінка сьогодні сплатила 3 500 гривень : за опалення 2 100, за гарячу воду 500, а електроенергію 400. Це не нормально. Після сплати всіх комунальних платежів нам з бабусею залишилось 1 200 на життя з двох пенсій. І як нам прожити? " – розповів учасник мітингу Михайло Підлипний.

Сьогодні близько 150 людей з Полтавщини поїхали Києва на Всеукраїнську акцію протесту. Вони зібралися під Офісом Президента України, аби передати йому свої платіжки на газ.

"Ніхто до нас не вийшов, ніякого діалогу немає. Тому планується автопробіг до оселі президента аби передати йому платіжки за газ", – розповів мітингувальник з Лубен Олександр Мороз.

Раніше через масові протести в країні Кабінет Міністрів знизив ціну на газ до шести гривень 99 копійок, а тариф на його розподіл до однієї гривні 79 копійок.

Анастасія Абаніна, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення