Били, стріляли з револьвера та припікали тіло: у розбої підозрюють трьох жителів Полтавщини. ВІДЕО

06 листопада 2023 0
Яніна Климань
У Полтаві троє чоловіків пробралися до квартири місцевого жителя, знущалися із нього та вимагали кошти.

Троє жителів Полтавщини проникли до квартири полтавця, щоб забрати гроші. Вони били ногами в голову, стріляли з револьвера по кінцівках та припікали тіло запальничкою, щоб змусити жертву віддати гроші. Після цього привласнили його мобільний телефон, револьвер під патрон "Флобера" та відеокамеру. У потерпілого перелом, поранення та численні гематоми на тілі.

До протиправної діяльності причетний 28-річний полтавець з кримінальним минулим. На "рахунку" чоловіка крадіжки, грабежі, наркозлочини, а також незаконне позбавлення волі та заволодіння автомобілем. Фігуранту вже вручили підозру у вчиненні групового розбійного нападу та обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

 

Також повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи двом його спільникам, жителям Полтавського району 32 та 39 років. За ухвалою слідчого судді підозрювані перебувають під цілодобовим домашнім арештом.

Здійснюють досудове розслідування за ч. 4 ст. 187 (Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із застосуванням насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.