512 доба війни в Україні: головне станом на ранок 20 липня

20 липня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська завдали ракетного удару по Одеській та Миколаївській областях: є поранені.

Уночі 20 липня росіяни атакували ракетами Одесу та Одеську область.  

В етері телемарафону "Єдині Новини" начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк повідомила, що у центрі Одеси знищили адміністративну будівлю. Також поранення отримали четверо людей.  

Також за повідомлення міського голови Одеси Геннадія Труханова, під завалами шукають одну людину, ще одного пораненого госпіталізували у важкому стані.  

В Одеській області ракетами влучили у складські приміщення. Наразі невідомо чи є там поранені.  

Також Гуменюк повідомила, що кількість повітряних цілей, які випустила Росія по Одещині сягає далеко за два десятки.  

Крім того, 20 липня росіяни завдали ракетного удару й по Миколаївській області. Про це повідомив очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.  

За його словами, внаслідок влучання у Миколаєві зруйнували декілька поверхів триповерхового будинку та виникла пожежа площею 450 кв. м. Вогонь ліквідували, наразі розбирають завали.  

Також сталося займання трьох гаражів: вогонь загасили. Обстрілом пошкодили близько 15 гаражів. Ще вибиті вікна у кількох багатоповерхівках, розташованих поруч.  

Унаслідок ракетного удару 19 осіб отримали поранення. За медичною допомогою звернулися вісім людей. З них госпіталізували двох, серед них є дитина.  

Авіація Сил оборони України за 20 липня завдала сім ударів по районах зосередження особового складу. Також, наші бійці знищили два розвідувальних безпілотники оперативно-тактичного рівня. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.  

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, два засоби протиповітряної оборони та станцію радіоелектронної боротьби ворога.  

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 20 липня: