442 доба війни в Україні: головне станом на ранок 11 травня

11 травня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстріляли Харківщину та Херсонщину: є загиблі та поранені.

Протягом 10 травня росіяни вкотре обстріляли населені пункти Харківської області. У Вовчанську від ворожого удару загинув 67-річний чоловік, також пошкодили щонайменше п'ять житлових будинків. У селі Фиголівка Куп'янського району, від мінометного обстрілу отримав поранення 49-річний чоловік, його госпіталізували. У місті Ізюм на протипіхотній міні "Пелюстка" підірвався 44-річний чоловік. Медики надають йому допомогу. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Також російські війська обстрілювали 10 травня Херсонську область. Загалом 461 снаряд прилетів по території області. Окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів області та територію заводу в Херсоні. Одна людина отримала поранення. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Авіація сил оборони України за 10 травня завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також наші захисники знищили п'ять ворожих безпілотників різних типів. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один зенітно-ракетний комплекс, два райони зосередження живої сили, один склад пально-мастильних матеріалів, два артилерійських підрозділи на вогневій позиції, а також станцію радіоелектронної боротьби окупантів. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 11 травня: