"ЗСУ атакують Бєлгород?":роспропаганда розганяє нові фейки

17 травня 2023 0
Пропагандисти рф заявляють, що українська армія планує наступ на російський Бєлгород.

У російських ЗМІ повідомили, що українські військові вперше обстріляли територію рф з танка. Машину нібито підігнали до українського села Бударки на кордоні з Бєлгородською областю та відкрили вогонь південними околицями хутора Старий Волоконовського району. Усього, за словами роспропаганди, ЗСУ випустили по Бєлгородській області 12 снарядів.

Раніше у рф розповсюджували чутки про ймовірну підготовку нападу Збройних сил України на прикордонні російські міста Бєлгород, Брянськ, Курськ. Термін наступу також назвали – цієї зими. Тим часом з'являлася інформація про будівництво протитанкових укріплень і формування загонів "народного ополчення" в Бєлгородській області.

Військовий експерт Петро Черник пояснив чутки про наступ ЗСУ на рф розгубленістю окупантів. "Те, що противник почав панікувати в усіх можливих сенсах - це прекрасно", - наголосив експерт. А російський політолог Ростислав Іщенко заявляв, що ЗСУ можуть захопити не лише прикордонні обласні центри, а й дійти до Москви.

На початку травня Центр національного спротиву попереджав, що росіяни готують чергові провокації під українським прапором на півночі України. Російські військовослужбовці, які перебувають у Брянській та Курській областях, отримали українську військову форму. Про це повідомили місцеві, які співпрацюють з українським підпіллям.

У Центрі національного спротиву навіть допускають терористичні акти на території росії або імітацію захоплення заручників. У цьому росіяни збираються звинуватити ЗСУ.

ЦНС закликає зберігати пильність і звертати увагу на дії ворога, щоб не стати жертвою ворожих намірів.

Автор: Микита Бабенко