310 доба війни в Україні: головне станом на 30 грудня

30 грудня 2022 0
Ворог завдав удару по Сумщині, Дніпропетровщині та Харківщині, загальні бойові втрати росіян.

29 грудня російські війська завдали ударів по Сумщині з мінометів, безпілотників та ракет. Загалом ворог завдав 51 удар по Білопільській, Краснопільській та Великописарівській громадах. Про це повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

30 грудня ворог обстріляв Нікопольський район Дніпропетровщини з важкої артилерії. Під обстріл потрапила Марганецька громада. Туди росіяни направили майже 30 снарядів. Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

29 грудня росіяни завдали ракетні та артилерійські атаки по Куп’янському, Харківському та Чугуївському районах Харківської області. Від ворожої ракетної атаки померли двоє цивільних чоловіків 55 та 54 років. Ще один 52-річний чоловік отримав поранення, його госпіталізували. В Куп’янську через російський артилерійський обстріл загинув 60-річний чоловік.

Протягом 29 грудня авіація Сил оборони завдала 12 ударів по місцях зосередження російських військ, озброєння, військової техніки та по позиціях зенітно-ракетного комплексу.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили п'ять пунктів управління, п'ять районів зосередження живої сили та склад боєприпасів окупантів.

Більше ніж 1322 дитини постраждало в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 30 грудня офіційне число дітей-жертв за добу – 450, поранених - 872.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 30 грудня: