170 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 12 серпня

12 серпня 2022 0
Михайло Михайлюк
Ракетні удари по Харкову, обстріли Дніпропетровщини та втрати ворога: головне станом на ранок 12 серпня.

У ніч з 11 на 12 серпня російські окупанти знову завдали удари по Харкову. Із Бєлгорода випустили одразу чотири ракети. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Ударили в заклад освіти в Слобідському районі, пошкоджено їдальню та овочеві склади. Водночас у Новобаварському районі ракета влучила в полотно дороги поруч з адміністративною будівлею.

На Дніпропетровщині ворог обстріляв два райони, повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Поранені троє людей, двоє з них у лікарні. Серед госпіталізованих 12-річний хлопчик.

Через обстріли збройними силами рф пошкоджені загалом 2321 закладів освіти, з них 286 - повністю зруйновані.

Загроза ядерній безпеці на Запорізькій АЕС на цей час відсутня, але ситуація може змінитися будь-якої миті, - заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі. Він озвучив готовність очолити місію на ЗАЕС для посилення її безпеки.

Більше ніж 1066 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії pосійської федерації. Станом на ранок 12 серпня офіційне число дітей-жертв – 361; поранені - понад 705.

Загальні втрати окупантів станом на 12 серпня: