Влада рф планує підтримати референдуми в "ДНР" та "ЛНР"

20 вересня 2022 0
У держдумі рф заявили, що планують підтримати приєднання до росії "ДНР" та "ЛНР".

20 вересня на пленарному засіданні голова Державної думи рф В'ячеслав Володін повідомив, що держдума підтримає "вільне волевиявлення" жителів "ДНР" та "ЛНР" про приєднання до Росії. Про це стало відомо із сайту держдуми рф.

За словами Володіна, що коли президент РФ Володимир Путін починав "спеціальну військову операцію на Донбасі, зробив усе на випередження".

росія готова підтримати "своїх братів" на Донбасі. "Нині за ними вибір. І якщо під час прямого волевиявлення вони висловляться, що хочуть бути у складі Росії, колеги, ми їх підтримаємо", — заявив спікер держдуми рф.

19 вересня російські ЗМІ повідомили, у "ДНР" та "ЛНР" хочуть негайно провести псевдореферендум про приєднання до рф. Окупаційна влада Донеччини та Луганщини заявила, що готова провести так звані референдуми про приєднання до РФ вже 23 — 27 вересня.

20 вересня так звана "громадська рада" Херсонської області звернулась до гауляйтера -"керівника" Сальдо та до "голови" фейкового уряду Єлісєєва з проханням терміново провести референдум про визнання Херсонщини суб’єктом Росії.

Псевдореферендум у новоокупованих районах Луганщини потрібен російським окупантам лише для оголошення загальної мобілізації в росії. Таку думку висловив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Після новин з приводу референдумів в "ЛДНР" і на окупованій території Херсонської та Запорізької областей очікують заяву президента рф Володимира Путіна.

Про це повідомляє РБК з посиланням на три джерела, близьких до Кремля.

За інформацією російського видання, глава країни-агресора може виступити 20 вересня із заявою про референдуми в "ЛДНР".

Виступ очікують до кінця дня, що саме скаже президент росії поки невідомо.