394 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 24 березня

24 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Херсонщини, втрати ворога: головне станом на ранок 24 березня.

23 березня росіяни обстрілювали Куп'янськ, Гряниківку, Крохмальне, Стрілечу, Старицю, Вільхуватку та інші населені пункти Харківської області. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У селах Морозова Долина та Басове Богодухівського району Харківської області внаслідок артилерійських та мінометних обстрілів пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, споруди фермерського господарства, лінії електропередач. Обійшлося без поранених.

23 березня російські загарбники 74 рази атакували мирні населені пункти Херсонщини. Випустили понад 420 снарядів з мінометів, реактивних систем залпового вогню, артилерії, танків, безпілотників та бойових машин піхоти. Про це повідомили у Херсонській ОВА.

Житлові квартали Херсона російські військові обстріляли чотири рази. У місті пошкоджень зазнав медичний заклад, приватні та багатоквартирні будинки. Унаслідок обстрілів на Херсонщині одна людина загинула.

Українська авіація 23 березня завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили дві керовані авіаційні ракети Х-59 та чотири безпілотні літальні апарати різних типів. Про це повідомили у Генштабі збройних сил України.

23 березня підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника, зенітно-ракетний комплекс та два склади пально-мастильних матеріалів.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 24 березня: