311 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 31 грудня

31 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини, Дніпропетровщини, мобілізація на окупованих територіях, втрати ворога.

30 грудня ворог завдавав ударів по Куп'янську, що на Харківщині. Пошкоджень зазнали об'єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки, поранення отримав 76-річний чоловік. Медики надали допомогу пораненому на місці. Внаслідок обстрілів, у Куп'янському районі загинув 50-річний чоловік. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У ніч з 30 на 31 грудня росіяни тричі відкривали вогонь по Нікопольському району Дніпропетровщини з важкої артилерії. Обстріляли дві громади - Мирівську та Марганецьку. Скерували туди близько 20 снарядів. Людей не зачепило. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

У військових комісаріатах на тимчасово окупованій території АР Крим сформували списки осіб, які підлягають призову за мобілізацією у січні 2023 року. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

Авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження противника, а також три - по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Збили ворожий розвідувальний безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10".

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони уразили пункт управління, сім районів зосередження живої сили та військової техніки ворога, п’ять складів боєприпасів, а також два радіолокаційні станції загарбників.

Загальні бойові втрати росіян станом на ранок 31 грудня: