331 доба війни в Україні: головне станом на 20 січня

20 січня 2023 0
Максим Михайліченко
Ворог обстріляв Харківську та Запорізьку області, США оголосили про новий пакет військової допомоги.

Протягом 19 січня росіяни обстріляли з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню Тимофіївку, Ветеринарне, Стрілечу, Старицю, Вовчанськ, Вільчу, Дворічну, Куп’янськ Харківської області. Пошкодили приватні будинки, дев'ятиповерхівки та приміщення школи-інтернату. Поранених немає. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

19 січня у Запорізькій області зафіксували 224 обстріли 21 населеного пункту. Внаслідок цього, 34 руйнування цивільних об’єктів. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму близько 2,5 мільярдів доларів. Туди увійшли 59 бойових машин піхоти Bradley, 90 бронетранспортерів Stryker, 350 бронеавтомобілів HMMWV, 8 зенітно-ракетних комплексів Avenger, ракети для зенітно-ракетних комплексів NASAMS, боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS та інше.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 21 удару по районах зосередження ворога та сім по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також наші воїни знищили три БпЛА типу "Ланцет-3".

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили шість пунктів управління, вісім районів зосередження ворога та склад боєприпасів окупантів. Про це повідомив речник Генерального Штабу Збройних Сил України Олександр Штупун.

Понад 1368 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 20 січня офіційне число дітей-жертв за добу – 459, поранених - 909.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 20 січня: