330 доба війни в Україні: головне станом на 19 січня

19 січня 2023 0
Максим Михайліченко
Російській війська обстріляли Дніпропетровську та Запорізьку області з важкої артилерії.

Вночі 19 січня росіяни обстріляли Нікопольський район "Градами" та важкою артилерією. Понад 30 снарядів прилетіли у Червоногригорівську та Марганецьку громади. Снаряди пошкодили приватні будинки та господарчі споруди. Поранених немає. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Протягом 18 січня ворог обстріляв Запорізьку область 153 рази. Зафіксували 28 повідомлень про руйнування. Зокрема під час удару в місцевому освітньому закладі та будівлях поруч вибило всі вікно. Поранених немає. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Авіація сил оборони протягом 18 січня завдала 13 ударів по районах зосередження противника та три по позиціях зенітно-ракетних комплексів окупантів. Водночас наші війська збили ворожий гелікоптер Ка-52 та безпілотник "Мерлін-ВР".

Також підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили три пункти управління, п’ять районів зосередження окупантів, один склад боєприпасів та два інші важливі об’єкти ворога. Про це повідомив речник Генерального Штабу Збройних Сил України Олександр Штупун.

Понад 1368 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 19 січня офіційне число дітей-жертв за добу – 459, поранених - 909.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 19 січня: