Через недороблені стоки, вода розмиває ґрунт під новою Супрунівською розв'язкою

18 травня 2021 0
На ремонт Супрунівської розв'язки спрямували близько чотирьох мільярдів гривень, однак водовідводи там досі не зробили. Через це вода стікає на дорогу і до дворів людей. А зробити ділянку обіцяють через півтора місяця.

На Супрунівській розв’язці, на ремонт якої спрямували майже чотири мільярди гривень державних коштів, не доробили стоки. Через це вода підмиває ґрунт біля дороги.

"За останній час було декілька дощів і розмило основу, фундамент, щебеневу основу. У цьому місці робота не виконана, ми вже з усіма мешканцями розмовляли, що роботи ведуться", – сказав інженер штучних споруд Валерій Василецький.

Після дощу вода з канави збирається у калюжах біля подвір'я місцевих жителів.

"Вода повинна текти та тече. І оце сюди вони збираються проводити в ставок воду, щоб стікало, але хто його знає. Запах ще не з’явився, але буде. Запах води цієї, буде смердіти", – розповів місцевий житель Костянтин Павлович.

"Якщо вони не скінчили, то може таке бути. У них не скінчився період роботи, вони дороблять і буде все нормально. Тільки дощ покапав, а тут таке", – зазначила місцева жителька Галина Іванівна.

Цей проміжок дороги роблять вже близько місяця. 30 відсотків канав облаштували, іншу частину – ні.

"Для того, щоб відвести воду з основного проїзду в нас влаштовані отвори, закладні деталі вставлені, з яких вода має потрапити в дощову каналізацію", – додав інженер штучних споруд Валерій Василецький.

У готовому варіанті конструкція має ось такий вигляд.

"Так будуть виглядати водоскиди, приблизно. Там вони будуть трошки коротшими, кут нахилу буде крутішим", – додав інженер штучних споруд Валерій Василецький.

Самі стоки облаштовують вже наприкінці всіх робіт, сказав фахівець з проєктування.

"Це робиться тоді, коли зроблена дорога, дорожнє покриття, зроблені скоси. Тільки тоді уже робляться водовідведення на прилеглу територію з дорожнього покриття", – розказав провідний фахівець з проєктування та будівництва Кременчука Сергій Бутко.

За сприятливої погоди цю ділянку планують доробити вже через півтора місяця.