291 доба російсько-українська війна: головне станом на ранок 11 грудня

11 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини та Харківщини, втрати ворога: головні новини станом на ранок 11 грудня.

У ніч з 10 на 11 грудня росіяни шість разів обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини з "Градів" та важкої артилерії. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Поцілили по трьох громадах - Нікопольській, Червоногригорівській та Марганецькій. Випустили понад 50 снарядів.

У Червоногригорівській громаді руйнувань зазнали 15 приватних будинків, 50 сонячних панелей, декілька господарчих споруд та автівок, газопроводи та лінії електропередач. Без світла та води лишилися три села.

На тимчасово зайнятій території Луганської області протягом останніх двох тижнів російські окупанти проводять обшуки у закладах освіти. Метою є виявлення та знищення книжок українською мовою та матеріалів, що містять символіку України.

Протягом доби окупанти обстрілювали Куп'янський, Чугуївський, Ізюмський, Харківський райони Харківщини. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Внаслідок обстрілів у селі Підлиман, що в Ізюмському районі, отримав травмування 60-річний чоловік. Пораненого у важкому стані доставили до лікарні.

Більше ніж 1298 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 11 грудня офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 443. Не зазнали змін і дані щодо поранених - 855.