441 доба війни в Україні: головне станом на ранок 10 травня

10 травня 2023 0
Обстріли Харківщини, Дніпропетровщини, Херсонщини, Сумщини, загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 10 травня.

9 травня ворог 14 разів атакував Сумщину. Обстрілів зазнали населені пункти Великописарівської, Білопільської, Юнаківської, Краснопільської, Хотінської громад. У Великописарівській громаді внаслідок російських обстрілів пошкоджень зазнало приватне житлове домоволодіння. Про це повідомили у пресслужбі Сумської обласної військової адміністрації.

У ніч з 9 на 10 травня росіяни спрямували на Дніпропетровщину три безпілотники типу "Шахед". Всі три ліквідували українські сили Протиповітряної оборони. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

9 травня росіяни завдали 107 ударів по Запорізькій області: 93 артобстріли, 10 з реактивної системи залпового вогню, три атаки з безпілотних літальних апаратів та авіаудар. Під вогнем опинилися 19 населених пунктів на лінії фронту навколо Кам'янського, Оріхова та Гуляйполя. У ніч з 9 на 10 травня під час обстрілу села Мікільського у себе вдома важкі поранення отримала 34-річна жінка. Про це повідомили у пресслужбі Запорізької ОВА.

9 травня на Харківщині росіяни обстріляли місто Куп'янськ – від ворожих "Іскандерів" постраждали будівлі цивільного підприємства та п'ять приватних житлових будинків. Ворог обстріляв також село Петропавлівку, село Чернещина та село Гатище. Внаслідок цього росіяни пошкодили приватні житлові будинки та господарчі споруди. Про це повідомили у пресслужбі Харківської ОВА

Станом на ранок 10 травня більше ніж 1447 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 480 дітей загинули та понад 967 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

10 травня підрозділи ракетних військ і артилерії Збройних Сил України уразили пункт управління, чотири райони зосередження живої сили, два артилерійських підрозділи на вогневій позиції та станцію радіоелектронної боротьби противника. Про це повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 10 травня: