На Полтавщині чоловіка, який ударив ножем у груди людину, засудили на п'ять років ув'язнення

01 січня 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області винесли вирок чоловікові, який завдав тяжкого ножового поранення людині: злочинець проведе за ґратами п'ять років.

27 грудня Диканський районний суд Полтавської області засудив чоловіка за скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Інформацію про це оприлюднили 29 грудня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

29 квітня 2021 року близько 12:00 нетверезий чоловік, прибувши до магазину, побачив потерпілого. Раптово фігурант підійшов до нього та ножем, який мав при собі, завдав йому удар у грудну клітку. Поранений відштовхнув кривдника та почав тікати у бік свого помешкання. Потерпілому надавали медичну допомогу хірурги Красноградської центральної районної лікарні. Фігурант з місця події зник, а ножа викинув.

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину частково. За його словами, не мав наміру вбити чоловіка – лише налякати, адже був певен, що той причетний до смерті його племінниці. Правопорушник розкаявся та погодився відшкодувати збитки.

Суд призначив винному покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років. До набрання вироком законної сили злочинця триматимуть під вартою в Харківському слідчому ізоляторі. Строк відбування покарання рахуватимуть з 29 квітня 2021 року.

Також чоловік відшкодує витрати на стаціонарне лікування потерпілого на користь Комунального некомерційного підприємства "Красноградська центральна районна лікарня", що становлять 7175, 92 грн.