На Полтавщині під час обрізки дерев загинули троє чоловіків

16 жовтня 2024 0
Яніна Климань
У Полтавській, Мартинівській та Чорнухинській громадах за два місяці під час обрізки дерев загинули троє жителів.

На Полтавщині почастішали випадки травмування та загибелі громадян під час обрізки та вирубки дерев. За два місяці під час обрізки дерев загинули троє жителів області. Про це повідомили у Полтавській ОВА.

Нещасні випадки сталися в Полтавській, Мартинівській та Чорнухинській громадах. Потерпілі обрізали дерева і не дотримувалися правил власної безпеки. Всі вони отримали смертельні поранення.

У Глобинській громаді чоловік спилював дерево, яке  при падінні придавило останнього. У тяжкому стані потерпілого доставили до лікарні. 

Нагадуємо правила під час проведення робіт з видалення дерев і зелених насаджень: 

Перед початком роботи з видалення дерев і пеньків кожний працівник повинен пройти індивідуальний первинний інструктаж на робочому місці з демонстрацією безпечних методів і прийомів роботи. У ході проведення первинного інструктажу на робочому місці необхідно ознайомити  працівників з організацією праці, улаштування устаткування, що використовується, основними небезпечними зонами, призначенням   індивідуальних   колективних засобів захисту і правилами користування ними.

Працівники   мають   бути  також  проінструктовані  з  питань пожежної безпеки та електробезпеки.

Кожен працівник має дбати про свою власну безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я осіб, на яких можуть вплинути його дії чи помилки під час роботи.

Якщо в межах небезпечної зони розміщено житлові будинки, установи та інші споруди, в яких перебувають люди, необхідно:

1) заборонити відкривати двері, вікна, виходити на балкони з боку проведення робіт на поверхах, що розташовані нижче горизонтальної проекції дерева, яке спилюють;

2) припинити вхід і вихід людей у вхідні двері, розташовані з боку спиляного дерева;

3) заборонити  під  час  спилювання  дерев  збирати  сучки та обрізки стовбурів стороннім особам.

За умови розміщення у межах небезпечної зони споруд, що можуть бути пошкоджені (оранжереї, кіоски, павільйони), на час проведення робіт з них необхідно евакуювати людей.