Ракетний обстріл кременчуцького ТЦ "Амстор": ситуація станом на ранок 28 червня

28 червня 2022 0
Яніна Климань
Внаслідок обстрілу окупантами ТЦ "Амстор" у Кременчуці, загинули 18 осіб, 36 - вважають зниклими безвісти.

Станом на 28 червня 6:50 відомо про 18 загиблих, тіла яких дістали з-під завалів, 36 - вважають зниклими безвісти, повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

За інформацією пресслужби ДСНС України, рятувальники продовжують розбирати уламки будівлі та шукати потерпілих. Станом на 7:00 підрозділи ДСНС обстежили та розібрали уламки будівельних конструкцій на 60% загальної площі об'єкта. До робіт залучили 440 осіб (в т.ч. 14 психологів) та 70 одиниць техніки.

За медичною допомогою звернулися 59 осіб, майже половина у тяжкому стані, одна людина від отриманих травм померла в лікарні.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 27 червня 2022 року збройні сили РФ здійснили  ракетний обстріл ТЦ "Амстор" у Кременчуці, внаслідок цього постраждали люди та повністю зруйновано цивільний об’єкт. За попередніми даними, у будівлі торговельного центру перебували близько 1000 осіб.

Фото: начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін