На Полтавщині вручили державні нагороди сім’ям загиблих воїнів

22 березня 2023 0
Максим Михайліченко
У Полтавській області нагородили посмертно військових Олександра Сенчика та Олександра Васільєва.

21 березня родинам військових Сенчика Олександра та Васільєва Олександра, які загинули на війні, передали державні нагороди. Про це повідомили в Кременчуцькому районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Олександра Сенчика Указом Президента України нагородили орденом «За мужність» III ступеня посмертно. Олександра Васільєва Указом Президента України нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня посмертно.

Олександр Васільєв народився 2 жовтня 1974 року у Чернівцях. Він закінчив Хмельницьке училище з артилерійської підготовки, згодом перевівся до Одеського загальновійськового училища за фахом артилерія і міномет. Після закінчення навчання чоловіка направили у підрозділ морської піхоти. Був старшим лейтенантом. Олександр Васільєв загинув 6 травня 2022 року внаслідок наїзду на протитанкову міну.

Олександр Сенчик воював з самого початку російсько-української війни. У 2021 році Олександр пішов на військову службу за контрактом. Чоловік отримав важке поранення у місті Мар’їнка Донецької області. Переніс три операції, але на четвертій серце не витримало.