У Полтавській області школі повернули дві земельні ділянки вартістю понад 38 млн грн

23 вересня 2021 0
Яніна Климань
Прокуратура повернула Попівському навчально-виховному комплексу дві земельні ділянки. Їхня вартість становить понад 38 млн грн.

У січні 2021 року Попівський навчально-виховний  комплекс № 1 "Загальноосвітня  школа  І-III ступенів – дошкільний навчальний заклад" Карлівської районної ради Полтавської області уклав договір про вирощування сільськогосподарських культур на двох земельних ділянках загальною площею 75 га та вартістю понад 38 млн грн з товариством "Агропрогрес плюс".

Однак Решетилівська окружна прокуратура встановила, що цей документ не був договором про спільну діяльність, а прихованим договором суборенди землі, зміст якого суперечив вимогам чинного законодавства. Це стало підставою для звернення прокуратури до Господарського суду Полтавської області з заявою щодо визнання недійсним договору про вирощування сільськогосподарських культур і повернення закладу освіти земельних ділянок.

Під час розгляду позову в суді навчальний заклад і товариство підписали додаткову угоду, якою припинили дію оскаржуваного договору, та акт прийому-передачі, на підставі якого товариство повернуло землю навчально-виховному комплексу.

У зв’язку з добровільним виконанням позовних вимог прокуратури суд закрив провадження у справі, повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Таким чином, навчальному закладу повернули землю у користування для дослідних і навчальних цілей.