333 доба війни в Україні: головне станом на ранок 22 січня

22 січня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Дніпропетровщини, втрати ворога: головне станом на ранок 22 січня.

21 січня зафіксували удари по Куп'янську, Вовчанську, Дворічній, Ветеринарному та іншим населеним пунктам Харківщини. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Куп'янську пошкоджень зазнав молочноконсервний комбінат та два приватні будинки. У селі Ветеринарне поранення отримав 46-річний чоловік, його госпіталізували.

У ніч з 21 на 22 січня росіяни тричі обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини з важкої артилерії. Під прицілом — Марганецька громада. У міста та села ворог відправив понад 30 снарядів. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

У самому Марганці понівечені ліцей, промислове підприємство, насосна станція водоканалу, адміністративна будівля. У селі поряд снаряди пошкодили лінію електропередач. Півтисячі родин лишилися без світла.

Станом на ранок 22 січня більше ніж 1373 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. 459 дітей загинули та понад 914 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів та три — по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили два райони зосередження загарбників.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 22 січня: