284 доба війни в Україні: головне станом на 4 грудня

04 грудня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Дніпропетровської та Запорізької областей та загальні втрати ворога за добу.

4 грудня росіяни десять разів обстріляли з "Градів" та важкої артилерії Дніпропетровщину. Уразили чотири громади - Нікопольську, Марганецьку, Червоногригорівську та Покровську. Пошкоджені п'ять приватних будинків, господарські споруди, гаражі та лінії електропередач, повідомив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

В ніч із 3 на 4 грудня зафіксували кілька прильотів в одне з сіл Запорізького району. В результаті вибухів на території приватної забудови вибиті шибки, пошкодженні крівлі приватних житлових будинків, лінії електромереж. Пожежу ліквідували рятувальники, повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Також українські воїни збили ворожий літак "Су-25" та безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10".

Підрозділи українських ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили два пункти управління, склад боєприпасів, три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також район зосередження засобів артилерії.

Станом на ранок 4 грудня більше ніж 1295 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 443 дитини загинули та понад 852 отримали поранення.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 4 грудня: