Таксисти не вийшли на роботу

14 лютого 2022 0
У Полтаві таксисти деяких служб не вийшли на роботу. Водії нарікають на низькі тарифи за проїзд. Кажуть, їздити їм невигідно. Тому керманичі вирішили страйкувати. На гарячій лінії, служби таксі запевняють, що проблеми не бачать.





У Полтаві таксисти не вийшли на роботу. Водії деяких служб страйкують через низькі тарифи за проїзд, вони нарікають, що виїжджати до пасажирів за мінімум 35 гривень їм невигідно.


Я тільки виїхав, замовлення не брав. Я не працюю, просто стою, – зазначив водій Дмитро.
Ви будете сьогодні працювати? – запитали ми.
Можливо. Люди є, замовлення купа. Я їх не беру, – відповів водій Дмитро.
Чому? – перепитали ми.
– Страйк. Я стою типу на лінії. Зараз такі ціни на паливо, а тарифи смішні, – зазначив водій Дмитро.

"Бензин здорожчав. Все дорожчає. 35 гривень – це невигідно", – сказав таксист Анатолій.

Через це тарифи на таксі підвищилися майже вдвічі.

Для того, щоб доїхати від південного вокзалу до центру міста потрібно заплатити мінімум 90 гривень за поїздку.

"Сьогодні багато таксистів не виїхали, тому висока вартість. Це служба регулює. В залежності від попиту підіймає ціну. Служба підвищує, тоді й таксисту більше грошей буде", – додав таксист Анатолій.

У соцмережах таксистів теж закликають не брати замовлення.

– Ви їздити сьогодні будете?
– Не їжджу. Я відпочиваю, ноги болять.

– Ви працюєте сьогодні? – запитали ми.
Не знаю, — відповів водій.
– Ви не знаєте чи працюєте ви? – перепитали ми.
Не знаю, – сказав водій.

На гарячій лінії служби таксі запевняють, що проблеми не бачать. А для того, щоб таксі приїхало швидше, пропонують збільшити вартість поїздки на 5-10 гривень, тоді водії швидше візьмуть замовлення.

Інші служби таксі, які не страйкують, працюють у звичайному режимі. Ціни не змінювали, однак у них мінімальний проїзд коштує від 45 гривень.

"Ви подумайте, як це тримати машину, яка коштує 20-30 тисяч доларів. Цього ж людям не пояснити, вони такі, щоб на Мерседесах їх возили й не платити нічого", – зазначив таксист Микола.

"Тарифи занижені, а безплатно працювати ніхто не буде", – додав таксист.

Деякі служби збираються змінити тарифи для комфорту як водіїв, так і пасажирів.

"З самого ранку працюємо у штатному режимі. Спостерігається невелике навантаження на системи через те, що в деяких сервісах є перебої. Тож клієнти звертаються до нас. Водіїв влаштовує наше ціноутворення. Але ми розуміємо, що зміна в економічній ситуації, збільшення ціни на паливо вимагає змін у сфері послу таксі", – розповів керівник сервісу OnTaxi Денис Покаліцин.

Полтавці попри високі тарифи планують продовжити користуватися послугами таксі.

"35 гривень, якщо їздити по місту це їм і не дуже вигідно. Ми самі користуємося авто і знаємо скільки це коштує. Якісь нормальні підвищення для всіх, то це має бути".

"Об’єм поїздок зменшиться, але відсоток клієнтів лишиться. Це така ж ситуація як з громадським транспортом. Ціни підіймаються, деякі люди говорять, що їздить не будуть, але людям діватися нікуди".

"Кому треба, той буде користуватися навіть з підвищеними тарифами".

Для декого ціни "кусаються".

"Якщо ціни будуть підвищуватися, то не будемо їздити. Ми студенти, іноді їздимо на таксі. Але якщо тариф буде набагато вищим, то краще на тролейбусі поїхати".

 Проте мінімальне підвищення тарифу покращить заробіток таксистів.

"Основні можливості заробляти більше – це лишається або працювати по 12 годин за кермом, або отримувати чаєві як додатковий дохід. Ті виплати, що йдуть від служби вони вимірюються в пару сотень гривень. 500 гривень, це середній нормальний дохід", – прокоментував експерт з транспортних планувань Дмитро Ткачук.

За словами експерта, підняття тарифів через локальні протести може не відбутися, ймовірно ціни зростуть лише за попереднім планом. Однак на пасажирів сильно це не вплине.