Через карантин будиночок святого Миколая припиняє роботу

07 січня 2021 0
Відкрився будиночок святого Миколая 19 грудня, але через локдаун, його зачинять раніше ніж зазвичай. Серед подарунків для дітей лишилося печиво та цукерки, їх віддадуть родинам, які потребують допомоги.

Будиночок святого Миколая на Різдво працює останній день. Якби не карантин, то продовжили б роздавати подарунки дітям до Водохреща. Через негоду, 7 січня людей небагато, але побувати в гостях у самого Миколая охочі все ж знаходяться.

"Дуже подобається, кожен рік ми сюди приходимо, розповідаємо віршики, святий Миколай нам дарує подарунки. Тож бажано, щоб і далі він був", – сказав полтавець Максим Нікітенко. 

"Дітям було б цікаво ще сюди прийти, ну через те, що карантин, то нічого ми не зробимо", – розповіла полтавка Анна Прокопович. 

"Я йому сказав "Добрий день, святий Миколаю.З Різдвом Христовим". Отак я йому сказав і розказав віршик", – розказав гість будиночку Сергійко Прокопович.

Цьогоріч у Святого Миколая діти просили різного, зокрема снігу.

"Останній день, звичайно сумно, бо кожен день у такій почесній ролі надає багато енергії, коли ти спілкуєшся з дітками. Вони розповідають вірші, загадують побажання просять миру для України, здоров'я для батьків, дійсно бачиш, що люди в це вірять, якщо діти вірять, то воно дійсно того варте", – прокоментував Іван Чабан, святий Миколай. 

"За перших два дні десь 800 подарунків ми роздали, це не набагато менше ніж в попередні роки, але звичайно, що зібрати коштів вдалося менше, тому що ми відкривалися лише по певних днях, на свята. І за ці декілька днів, що будиночок працював ми зібрали 32 тисячі гривень", – сказала керівниця БО "Полтавський Батальйон Небайдужих" Наталія Гранчак.

Серед подарунків для дітей лишилося печиво та цукерки, їх передадуть сім'ям, які потребують допомоги. А зібрані кошти спрямують на допомогу дітям.