176 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 18 серпня

18 серпня 2022 0
Світлана Ніколаєнко
Обстріли Харківщини та Дніпропетровщини: є загиблі та поранені.

17 серпня близько 21:35 у Харкові у Салтівському районі ворожа ракета, як припускають експерти "Іскандер" влучила в триповерховий гуртожиток. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС України у Харківській області.
Наразі відомо про сім загиблих та 20 поранених внаслідок руйнування житлового будинку.

18 серпня близько 4:32 у Харкові зафіксували влучання п'яти ракет. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

Ракети випустили по Слобідському та Холодногірському районах міста.

У Слобідському районі влучили у гуртожиток, у наслідок цього 18 поранених, двоє з них — діти. Дві людини загинула. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

18 серпня близько 4:00 по м. Красноград Харківської області ворог завдав ракетного удару. Загинули дві людини, ще двоє отримали поранення, серед них 12-річна дитина.

У ніч з 17 на 18 серпня окупанти обстріляли два райони Дніпропетровської області – Криворізький та Нікопольський. Про це повідомив Валентин Різнеченко голова Дніпропетровської ОДА.
У житлові квартали Нікополя прилетіли 15 снарядів зі ствольної артилерії. Поранень зазнала 57-річна жінка. У місті пошкоджені приватні будинки, школа, автівки, магазин та храм. У Криворізькому районі без руйнувань та поранених.

17 серпня, орієнтовно о 17:20 зафіксували обстріл с. Шевченкове на Миколаївщині. Про це повідомив міський голова Віталій Кім. Пошкодили житлові будинки та господарські споруди. Постраждалих немає.

Більше ніж 1075 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 18 серпня офіційне число дітей-жертв - 361; Зросла кількість поранених — понад 714.

Загальні бойові втрати російських окупантів станом на 18 серпня: