У центрі міста використовують тварин для дитячих розваг

14 квітня 2021 0
У центрі міста охочим пропонують покататися верхи на віслюках. Експлуатувати тварин для таких цілей фактично не можна. Але закону, який регулює таку діяльність, в Україні немає.


Тварини для дитячих розваг. Ці два віслюки разом зі своєю господаркою щовечора приходять на своє "робоче" місце в центрі Полтави. Експлуатувати тварин для таких цілей фактично не можна. Але закону, який регулює таку діяльність, в Україні немає.

"Згідно із законодавством, немає такого пункту, що не можна катати дітей на віслюках. За кримінальним кодексом України, можна притягнути до відповідальності, якщо тварина покалічена або фізично постраждала. У тварини також має бути постійний доступ до питної води, а не просто її напоїли незрозуміло чим у жаркий день в перерві між клієнтами", – розповіла співзасновниця громадської організації "UAnimals" Ольга Чевганюк.

 Якщо ж ви вважаєте, що над твариною знущаються, можна звернутися до поліції. Вони мають перевірити у власників документи про те, що це їхня тварина, а також ветеринарну книжку.

"Жорстоке поводження з тваринами – це, якщо їх знущаються й не доглядають. Такий закон є, але це не стосується того, що тварин використовують не за призначенням. Якщо за твариною доглядають, її годують та утримають у належних умовах то питань немає", – повідомив речник Національної поліції області Юрій Сулаєв.

 Чи є документи у власниці віслюків невідомо, адже надавати коментарі нам відмовилися. Здебільшого катають на віслюках – дітей. Батьки не проти таких розваг.

 "Звичайно б дозволили дитині, я не розцінюю це як жорстоке поводження. Ми ще не катались й діти маленькі ще не просили й нічого не просять", – сказала полтавка Тетяна.

 "Мої не в захваті від такого й не катаються на них. А так здається, що за ними доглядають й сміття після себе не залишають, їх господарка прибирає за ними. Я не думаю, що діти це таке велике навантаження на віслюків", – вважає полтавка Олена Плескач.
"Це ж віслюки, вони напевно для цього й потрібні, вони ж навіть вантажі возять в інших країнах. Ми колись каталися на них, коли старший син був трохи менше. Якщо за ними доглядають та годують, то чому б і не покатати дітей", – розповів полтавець Ігор Вац.

 А ось у деяких містах України встановлені такі сітілайти, які пропонують зробити фото на фоні борду, а не з тваринами.


Анастасія Гонтаренко, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення