У Полтаві попрощалися із воїнами Олексієм Прокоф'євим та Сергієм Чалим

13 травня 2024 0
Яніна Климань
У Полтаві провели в останню путь військовослужбовців. Їм було 46 та 49 років.

11 травня у Полтаві біля Свято-Успенського кафедрального собору Православної Церкви України відбулося прощання з полеглими героями Олексієм Прокоф'євим та Сергієм Чалим. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Солдат Олексій Вікентійович Прокоф'єв народився 20 лютого 1977 року в селі Марʼївка Полтавського району. Працював водієм тролейбуса.

На військову службу до лав ЗСУ призваний 16 січня 2024 року. Служив на посаді водія 132-го окремого розвідувального батальйону у складі Десантно-штурмових військ.

26 квітня 2024 року, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, отримав тяжкі поранення.Лікарі боролися за його життя, але серце військового зупинилося 6 травня 2024 року у Військово-медичному клінічному центрі Вінниці.


Сергій Олегович Чалий народився 9 листопада 1974 року в селі Селещина Машівського району. Проживав у селі Базилівщина Полтавського району. Працював у Карлівському сільгоспідприємстві "ЛОС". 

На військову службу до лав ЗСУ призваний 26 лютого 2022 року. Служив в окремому зведеному штурмовому загоні "ОДІН" на посаді стрілець-помічник гранатометника роти охорони восьмого відділу Полтавського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Загинув 3 лютого 2024 року в районі населеного пункту Авдіївка Донецької області, отримавши поранення несумісні з життям.

Фото: Полтавська міська рада