Засудили неповнолітнього, який в Полтаві напав на чоловіка

19 листопада 2021 0
Ольга Семенко
Суд ухвалив вирок неповнолітньому хлопцю, який разом зі спільником вчинив розбійний напад на чоловіка в Полтаві.

Два роки іспитового строку отримав неповнолітній хлопець, який вчинив розбійний напад у Полтаві. Відповідний вирок ухвалив Ленінський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з вироком, обвинувачений – уродженець села Гора Полтавського району, учень другого курсу Полтавського вищого міжрегіонального училища.

30 березня 2021 року близько 23:30 у Полтаві на вул. Небесної Сотні обвинувачений разом зі ще однією особою побачили невідомого, який зайшов у ломбард. Дочекавшись, коли він вийде, обвинувачений разом зі спільником пішли слідом. У пров. Ломаному вони напали на чоловіка і, застосовуючи фізичне насильство та погрожуючи ножем, відібрали в нього рюкзак і мобільний телефон, завдавши матеріальної шкоди на суму 1933 грн.

Дії обвинуваченого кваліфікували за ч. 2 ст. 187 (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. У суді він власну вину визнав повністю.

Хлопцю призначили п’ять років позбавлення волі та звільнили від покарання з іспитовим строком. Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту проголошення.