Внаслідок масованого обстрілу України п’ятеро мирних людей загинули та 26 поранені

22 березня 2024 0
Яніна Климань
Російські терористи завдали ударів по Україні ракетами та безпілотниками: є загиблі, серед яких дев'ятирічна дівчинка.

Пошкоджено понад 100 будівель, серед яких об’єкти енергоінфраструктури. Поліціянти продовжують працювати на місцях ворожих атак. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Сьогодні з ночі й до ранку російські терористи завдали ударів по Україні ракетами та БПЛА. Станом на 15:00 у Хмельницькій області загинули двоє людей, ще восьмеро травмовані, одну жінку вдалось врятувати з-під завалів.

Троє мирних мешканців, серед яких 9-річна дівчинка, загинули, та ще 15 постраждали у Запорізькій області. Серед поранених – поліціянт.

Двоє людей зазнали поранень від російських обстрілів в Івано-Франківській, одна – у Харківській області.

Внаслідок атак армії загарбників Харків тимчасово залишився без світла, частково відсутнє електропостачання у Хмельницькому.

На Івано-Франківщині у результаті російських обстрілів без світла тимчасово залишилась міська лікарня та сотні помешкань людей.

Дорожній рух регулюють патрульні та сповіщатимуть місцеве населення через гучномовці про повітряну тривогу.

У разі відсутності електропостачання громадяни можуть звернутись за допомогою до найближчих відділів поліції.

За усіма фактами воєнних злочинів рф розпочаті кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв війни.

На місцях ворожих обстрілів продовжують працювати правоохоронці, рятувальники та медики. Триває ліквідація наслідків.

Нагадаємо, окупаційна армія росії здійснила комбіновану атаку ракетами та дронами. Постраждала критична інфраструктура – у деяких містах є проблеми зі світлом та водопостачанням.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини