Вибили око та пограбували: на Полтавщині двох чоловіків позбавили волі на 11 років

08 жовтня 2021 0
Ольга Семенко
Двох жителів Полтавщини позбавили волі за розбійні напади та крадіжку.

Одинадцять років позбавлення волі з конфіскацією всього майна отримали двоє лубенців за розбійні напади та крадіжку. Відповідний вирок ухвалив Полтавський районний суд, повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

19 лютого 2019 року в Лубнах обвинувачені, діючи спільно з іншим лубенцем, напали на 50-річного місцевого жителя та вибили йому око, а потім жорстоко побили 41-річного чоловіка та заволоділи документами, мобільним телефоном, грошима на загальну суму майже 3000 грн.

20 лютого 2019 року вони, перебуваючи в одному з розважальних закладів, викрали у 23-річної жінки мобільний телефон, завдавши власниці 6 000 грн збитків.   

Їх визнали винними за ч. 2, ч. 4 ст. 187 (Розбійні напади, вчинені за попередньою змовою групою осіб, які раніше вчинили розбій, спрямовані на заволодіння чужим майном, поєднані із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження), ч. 2 ст. 185 (Крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. До набрання вироком законної сили, засуджені перебуватимуть під вартою.

Матеріали щодо третього зловмисника виділили в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває.

Нагадаємо, засудили учасника злочинного угруповання, яке займалося вимаганням коштів у полтавців.