У Полтаву завезуть сіль з-за кордону: коли та у які магазини?

25 травня 2022 0
Яніна Климань
Дмитро Лунін повідомив, що наступного тижня до Полтави завезуть сіль з-за кордону.

Останнім часом на Полтавщині розпочалися перебої з постачанням солі. Адже ще на початку квітня найбільший вітчизняний виробник "Артемсіль" у Соледарі зупинив роботу, бо розташований у безпосередній близькості до зони бойових дій. Виготовлену продукцію, яка залишалася на підприємстві, змогли вивезти, тому протягом місяця її ще можна було знайти в магазинах.

Заміною вітчизняної солі відтепер буде іноземна, повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.Всі девʼять великих національних і регіональних мереж, які працюють на Полтавщині, вже зробили замовлення в Польщі, Румунії й Туреччині.

Звісно, ця сіль буде дорожчою, бо в ціну закладене транспортування, яке зараз недешеве.

Початок завезення іноземної солі цього тижня очікують у Велмарті, Еко маркеті, Сільпо. У мережі Хуторок сіль є, але її продають обмежено й не більше ніж 1 кг на людину. Ароматна гімалайська сіль є в Маркетопті. Ці та інші мережі чекають постачання з-за кордону.

Також, міський голова Полтави Олександр Мамай повідомив про те, що вже за кілька днів запрацює телеграм канал, в якому публікуватимуть всі найвигідніші пропозиції з продажу товарів першої необхідності, в тому числі й солі.