Дмитро Лунін вважає скорочення комендантської години недоречним

29 травня 2022 0
Олександра Іоффе
На його думку, нинішні вимоги рестораторів не надто сумісні з реаліями воєнного стану.

Голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін не бачить сенсу скорочувати тривалість комендантської години. Про це він повідомив 26 травня на черговій пресконференції для регіональних ЗМІ. За його словами, хоч повноваження приймати подібні рішення є виключно у Ради оборони області особисто він не бачить в цьому сенсу.

"Подібне питання буде винесене та розглянуте вже на найближчому засіданні Ради оборони області. І ухвалюючи по ньому рішення, я буду передусім спиратися на думку військових та правоохоронців. Адже саме вони зараз забезпечують правопорядок та безпеку в межах області. Якщо скорочення комендантської години буде для них прийнятним і вони його підтримають, скоріше за все її тривалість дійсно скоротять, однак якщо це перешкоджатиме або ускладнюватиме їхню діяльність тривалість залишиться такою ж."- зауважив Дмитро Лунін. -"Як на мене, я не бачу ніякого сенсу у її скорочені. В тему пору доби складніше контролювати територію та здійснювати необхідні заходи з безпеки. Тож до її настання якомога менше людей повинно бути на вулиці. Зараз у нас темніє близько дев’ятої вечора і думаю 22:00 оптимальний час для початку комендантської години в області. Адже ці заборони не мої особисті забаганки чи перестороги. Нагадую, що нині в нас триває війна з російським окупантом і нам потрібно бути насторожі та дотримуватись правил безпеки в умовах воєнного стану".

Нагадаємо, що кілька днів тому полтавські ресторатори звернулися до Дмитра Луніна відправили з проханням перенести комендантську годину на годину вперед (тобто на 23:00 замість 22:00). Свою позицію вони аргументували тим що діючі часові обмеження змушують їх зачинятися о 20:00 тим самим втрачаючи клієнтів та у перспективі зменшуючи надходження до бюджетів усіх рівнів.

"Майже щодня в Полтаві чи в громадах області я проводжу вечір за прогулянкою. Під час неї я аналізую зсередини наскільки ефективно працює місцеве самоврядування чи дієві та слушні його рішення, а також дослухаюсь до того що говорять між собою пересічні містяни. Зізнаюсь, побачене мене дивує. Наприклад, прогулюючись ввечері у Полтаві складається враження що люди не знають, що у нас йде жорстока кровопролитна війна. Нам немає що святкувати як і немає сенсу знаходиться в таких закладах до пізньої ночі. Особисто для мене, з початком повномасштабної війни заклади громадського харчування потрібні, виключно для того, щоб людина прийшла, поїла та пішла додому. Без усіляких додаткових розваг".Також він наголосив, що всупереч заявам рестораторів чимало закладів спокійно працюють після восьмої години вечора. Тож найбільш доцільним рішенням для збільшення часу роботи закладу стане продумана логістика підвозу співробітників. На його думку, це найкраще рішення в умовах сьогодення.

Зазначимо
, що нині у Полтавській області комендантська година триває з 22:00 до 05:00.