Характеристики та параметри вибору магістральних фільтрів

25 жовтня 2022 0

Якість води зі свердловини, колодязя або навіть системи водопроводу, залишає бажати кращого. Саме тому більшість мешканців багатоквартирних домівок, а також приватних будинків, купують магістральні фільтри для води, які дозволяють суттєво покращити якість питної води та зробити її придатною для вживання.

Призначення магістральних фільтрів

Зазвичай цей пристрій встановлюють одразу ж при потраплянні води до будинку або квартири. Вже з основної точки потім йде перерозподіл по іншим вузлам водозабору у квартирі або будинку. Пристрій представляє собою систему картриджів, які мають різні наповнювачі, в залежності від потреб та якості сировини, що потрапляє до будинку. Такий фільтр дозволяє позбавитися від великих механічних домішок, таких як пісок, бруд або окалина, що міститься на трубах водопостачання.

В залежності від якості води, можуть встановлюватися картриджі, які дозволяють очищати систему від бактерій, частинок заліза, а також хлору. Чим більше картриджів міститься в системі, тим якісніше відбувається очищення води. Щоб максимально якісно очистити воду, варто виконати її хімічний аналіз, для визначення складу. В залежності від домішок, відсоток яких буде перевищувати норму, обирається певний набір картриджів, які зможуть поглинати ті, чи інші частинки.

Різновиди фільтрів грубого очищення

Наразі можна придбати декілька різновидів фільтрів за посиланням ecosoft.ua/ua/magistralnye-filtry-gruboy-ochistki/type_home_in_line-is-kolba/, які відрізняються принципом роботи, а також вартістю.

Класифікація фільтрів грубого очищення:

·         Сітчасті фільтри представлені у вигляді багатошарової сітківки, яка затримує великі частинки, що містяться у воді. Якщо якість рідини дуже погана, то такі фільтри швидко засмічуються, потрібно їх постійне очищення.

·         Мішкоподібні. Виготовляються у вигляді мішка, який створений з використанням штучних волокон.

·         Дискові. В даному випадку піщинки та бруд затримує спеціальний диск. Основна перевага цього фільтру у низькій вартості.

Параметри вибору фільтрів

Вибір системи, а також її склад, залежить від кількості мешканців, які проживають у будинку. Чим більше у будинку ванних кімнат та кухонних зон, тим потужнішим повинно бути очищення і складніша система фільтрів. Чим більше точок водозабору, тим з більшою швидкістю вода подається через фільтри. Тому така система повинна встигати виконувати очищення рідини, щоб забезпечити достатню якість води.

Варто включити у систему фільтр пом'якшення, який затримує солі, що додають рідині жорсткості. Звичай це солі кальцію та магнію, які провокують відкладення вапняного нальоту на спіралі пральної машини, чайника та посудомийки. Якщо в будинку є така побутова техніка, обов'язково встановіть фільтр для пом'якшення води. Це дозволить заощадити на ремонті побутової техніки.