Російські окупанти розстріляли українського військовополоненого за гасло "Слава Україні"

06 березня 2023 0
Максим Михайліченко
У мережі поширили відео де російські війська розстріляли українського військовополоненого за гасло "Слава Україні": Офіс Президента назвав це російською нікчемністю та слабкістю.

У мережі поширили відео з розстрілом українського військовополоненого, який сказав російським окупантам "Слава Україні".

Відео, зокрема, поширили українські активісти Сергій Стерненко та Ігор Лаченков для того, щоб західні партнери побачили жорстокість російського народу в цій війні.

Керівник Офісу Президента України відреагував на розстріл так – "Воєнні злочини культивуються на росії. І відбілюються їх пропагандою та міфами про "нацистів". Вбивство людини, яка потрапила в полон - ще один приклад цього. А ще - це приклад їх національної нікчемності та слабкості. За кожен такий воєнний злочин буде розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї".

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець написав – "Розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, — це порушення Женевських конвенцій. Це виявлення ницості та підлості".

Також Лубінець повідомив, що він відправив це відео міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу, як підтвердження чергового воєнного злочину росії.