259 російсько-української війни: головні новини станом на 9 листопада

09 листопада 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Дніпропетровщини та Донеччини й загальні втрати ворога протягом доби.

В ніч із 8 на 9 листопада окупанти атакували Дніпропетровщину дронами-камікадзе, повідомив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. У Дніпрі безпілотники поцілили у логістичне підприємство. Поранені четверо його працівників.

8 листопада росіяни завдали чергового удару по Краматорську — поранений восьмирічний хлопчик. Про це повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко. Снаряди прилетіли в районі однієї з місцевих шкіл — пошкоджена і будівля школи, і прилеглі житлові будинки.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала по ворогу 18 ударів. Під ураження потрапили чотири взводні опорні пункти, десять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також чотири позиції засобів протиповітряної оборони противника.
За минулу добу Сили оборони України на різних напрямках збили п‘ять БпЛА “Ланцет” та чотири - “Орлан”. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління та чотири райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки окупантів.

Більше ніж 1258 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 9 листопада офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 430. Не зазнали змін і дані щодо поранених - понад 828.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 9 листопада: