Смертельна ДТП на Полтавщині: винуватець аварії проведе за ґратами сім років

10 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Винного у дорожньо-транспортній пригоді, внаслідок якої загинули двоє людей, засудили на сім років ув’язнення.

3 вересня близько 16:50 на перехресті автодоріг Хорол-Оржиця та Ковтуни-Кременчук, поблизу села Коломійцеве Озеро, зіткнулися автомобілі "Hyundai Sonata", яким керував 38-річний житель Харкова, та "ВАЗ-2106", під керуванням 20-річного водія. Харків’янин не зупинився на знак "Проїзд без зупинки заборонено".

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди пасажирка автомобіля ВАЗ загинула, її чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження і наступного дня помер у реанімаційному відділенні лікарні, водій автомобіля отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

Жителя Харкова визнали винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України). Свою вину у вчиненні злочину чоловік визнав повністю. Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

Хорольський районний суд призначив чоловіку покарання у виді позбавлення волі строком на сім років із позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки.

До набрання вироком законної сили винний перебуватиме під вартою.