В одній з виправних колоній Полтавщини ліквідували канал постачання наркотиків

10 грудня 2021 0
Ольга Семенко
На Полтавщині в одній з виправних установ "смотрящий" налагодив схему постачання та розповсюдження наркотиків.

В одній з виправних установ Полтавської області поліціянти припинили діяльність групи осіб, які займалися постачанням та розповсюдженням наркотиків. Про це повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції Полтавщини.

33-річний так званий "смотрящий" за одним із корпусів виправної установи, раніше судимий за подібний злочин, а також угон авто та крадіжку, налагодив схему постачання та розповсюдження метадону та канабісу. Він залучив у спільники осіб, які відбувають покарання та тих, хто перебуває на волі.

Наркотичні та психотропні речовини передавалися під виглядом посилок разом з побутовими речами.

У виправній установі засуджені реалізовували наркотики серед інших утриманців установи, а кошти розподіляли між собою. Частину наркотиків видавали засудженим як виграш в азартних іграх, за які відповідав "смотрящий".

9 грудня поліціянти провели санкціоновані обшуки у виправній установі та за місцями проживання фігурантів на волі. У ході заходів виявили та вилучили пакети та згортки з канабісом, шприци із залишками наркотичних та психотропних речовин, чорнові записи.

Так званому "смотрящому" повідомили про підозру за ч. 2 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу), ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Трьом учасникам злочинної групи оголосили підозри за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.


фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області