322 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 11 січня

11 січня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківської та Миколаївської областей, ворожий тиск на населення тимчасово окупованих територій, бойові втрати ворога: головне станом на 11 січня.

10 січня близько 23:00 російські окупанти обстріляли Харків з реактивних систем залпового вогню "Смерч". У Київському районі міста влучили у склад піротехніки. Сталася масштабна пожежа, вночі піротехніка детонувала. Обійшлося без поранених. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

10 січня о 18:35 ворог реактивними системами залпового вогню вдарив в напрямку Очакова Миколаївського району. Поранених немає. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Окупанти здійснюють моральний та фізичний тиск на населення тимчасово окупованих територій. Так, майже 1500 працівників Запорізької АЕС, які відмовилися отримувати російські паспорти, позбавили перепусток та доступу на підприємство. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Більше ніж 1332 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 11 січня офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 453. Зросла кількість поранених - понад 879.

10 січня Авіація Сил оборони завдала 14 ударів по районах зосередження противника, а також чотири удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Українські ракетники і артилеристи уразили три пункти управління, дві позиції російських ракетних військ та артилерії і вісім районів зосередження живої сили окупантів.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 11 січня: