342 доба російсько-української війни: головне станом на 31 січня

31 січня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Харківщини та Миколаївщини, втрати ворога: головне станом на ранок 31 січня.

30 січня росіяни обстрілювали Куп'янськ, Вовчанськ, Стрілечу, Дворічну та інші прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів Харківщини. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Внаслідок обстрілів Вовчанська загинув 62-річний чоловік. Жінка 83 років отримала поранення, у стані середньої тяжкості її госпіталізували.

30 січня окупанти о 8:57, 9:07, 10:38, 11:57, 12:02 завдавали артилерійських ударів із реактивних систем залпового вогню по акваторії та населеному пункту Очаківської громади, що на Миколаївщині. Унаслідок влучень руйнувань зазнали адміністративні будівлі, житлові будинки та господарські споруди. Обійшлося без поранених та загиблих. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Більше ніж 1376 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 31 січня число дітей-жертв за добу не змінилося - 459. Не зазнали змін і дані щодо поранених - понад 917.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала чотири удари по районах зосередження ворога, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, чотири райони зосередження та два склади боєприпасів окупантів.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 31 січня: