208 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 19 вересня

19 вересня 2022 0
Дар'я Жученя
Удари по Дніпропетровщині, Харківщині та Запорізькій області, загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 19 вересня.


Ворог тричі ударив по Нікопольській та Марганецькій громадах Дніпропетровщини. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

У Марганецькій громаді внаслідок обстрілів без світла залишились близько 2 500 родин.

18 вересня росіяни обстрілювали населені пункти Харківщини в Куп'янському, Ізюмському, Чугуївському та Харківському районах. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

В Куп'янську поранення отримав хлопчик 11 років, в Чугуївському районі з пораненнями госпіталізували 65-річну жінку.

Після втечі окупантів на звільнених територіях Харківської області високою є мінна небезпека. Протягом доби 18 вересня на мінах підірвались шестеро мирних жителів. Двоє людей підірвалися на авто в Дергачівському районі, ще двоє – в Ізюмському, двоє – в Чугуївському. Усіх поранених госпіталізували.

Зранку 19 вересня ворог обстріляв одне з сіл Запорізького району. Наразі відомо про одну людину, яка отримала поранення. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Станом на ранок 19 вересня більше ніж 1149 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. 390 дітей загинули та понад 759 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Втрати країни-агресора станом на ранок 19 вересня: