У Полтавській області чоловік одержав рік арешту за домашнє насильство

07 вересня 2021 0
Яніна Климань
На Полтавщині засудили чоловіка, який спричиняв домашнє насильство стосовно своєї співмешканки.

Миргородський міськрайонний суд призначив рік обмеження волі чоловікові, який вчиняв домашнє насильство. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 30 травня 20201 року близько 19:00 обвинувачений, почав безпідставно вчиняти сварку зі своєю співмешканкою, з якою не перебуває в шлюбі, однак веде спільний побут та має спільних трьох малолітніх дітей.

Внаслідок сварки він вчинив домашнє насильство, а саме: висловлювання нецензурною лайкою на адресу потерпілої, словесні образи у присутності спільних малолітніх дітей, погрози фізичною розправою та застосування сили до потерпілої у виді поштовхів, без нанесення тілесних ушкоджень.

Ці ж дії обвинувачений скоював ще 23 грудня 2020 року, 5 лютого, 24 квітня, 26 травня 2021 року, за це суд притягував його до адміністративної відповідальності.

Таким чином суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Свою вину він визнав та пояснив, що після вживання алкогольних напоїв він вчиняє сварки зі своєю співмешканкою, яка також висловлюється на його адресу нецензурно.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.