У Полтаві відкрили перший гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу

09 листопада 2022 0
Яніна Климань
У полтавській лікарні запрацював гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу, де перевірятимуть жінок з інвалідністю, літнього віку та інших вразливих верств населення.

7 листопада у Полтаві відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу у 4-тій міській клінічній лікарні. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

На базі медичного закладу знаходиться найбільша жіноча консультація в Полтавській громаді.

У кабінеті вже почали приймати пацієнток. У ньому є гінекологічне крісло, крісло та кушетка з регулюванням висоти, спеціальні опори-поручні, підіймальний пристрій, достатньо місця для маневрів на кріслі колісному, підготували медичний персонал.

Жінок з інвалідністю раніше важко було оглядати. Лікарі їздили до пацієнтів додому, оглядали на дивані чи столі, при поганому освітленні. Нині жінка може записатися на прийом на будь-який час: із 10:00 до 18:00. Транспорт близько, пандуси є, спеціальний ліфт у лікарні теж є.

Кабінет безбар’єрного доступу враховує потреби жінок з інвалідністю, жінок літнього віку та інших вразливих верств населення в отриманні послуг із репродуктивного здоров’я.