У Полтавській області попрощалися із сержантом штурмового батальйону Романом Лозіновим

23 жовтня 2022 0
Яніна Климань
У Лохвицькій громаді провели в останню путь 40-річного командира танка, який помер у госпіталі від поранень, отриманих на Донеччині.

21 жовтня у Лохвицькій громаді попрощалися із сержантом 46-го окремого штурмового батальйону "Донбас" Лозіновим Романом Олександровичем.

Під час протистояння з російським ворогом біля населеного пункту Костянтинівка Донецької області боєць отримав контузію. 19 жовтня 2022 року в Києві в госпіталі 40-річний Роман Лозінов помер.

Церемонія прощання із захисником розпочалася у селі Криниця. Потім поховальна процесія вирушила у місто Лохвицю – на Іванівському кладовищі відбувся мітинг вшанування його пам’яті.

Роман Лозінов народився 5 травня 1982 року в селі Криниця. У рідному селі навчався у школі, потім вступив у професійно-технічне училище у селі Вороньки, по закінченню якого отримав спеціальність водія автотранспортних засобів. У 1999 – 2000 роках проходив строкову службу в українській армії. У навчальному центрі "Десна" отримав спеціальність танкіста. Армійську службу починав рядовим, а закінчив помічником командира танка.

Працював монтажником-висотником на будівництві у місті Київ. Про це повідомили у пресслужбі Лохвицької міської ради.

Після повномасштабного російського вторгнення Роман виявив бажання захищати Україну від ворога і був мобілізований до лав Збройних сил. Військову службу проходив у званні сержанта, був командиром танка.

У чоловіка залишилися мама Ніна Іванівна та сестра Інна Володимирівна.