313 доба війни в Україні: головне станом на 2 січня

02 січня 2023 0
Ворог завдав удару по Дніпропетровщині, Харківщині та Донеччині, загальні бойові втрати росіян.

1 січня під час обстрілів Бахмута на Донеччині росіяни поранили одного мирного жителя. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.
 
Вночі 2 січня російські війська обстріляли Нікопольський район. Чотири рази вдарили по Нікополю та Марганцю. Поранених немає. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.
 
2 січня ворог обстріляв Куп’янський та Чугуївський райони Харківщини. У Куп’янську ворог обстрілами пошкодив п’ять приватних будинків, та постраждала інфраструктура. Під час обстрілів поранення отримала 77 річна жінка. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.
 
Авіація сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження російських військ. Підрозділи ракетних та артилерійських військ уразили п’ять районів зосередження особового складу противника та військової техніки.
 
Більше ніж 1328 дітей постраждало в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 2 січня офіційне число дітей-жертв за добу – 452, поранених - 876.
 
Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 2 січня: