На Полтавщині судитимуть організовану наркогрупу

18 січня 2022 0
Олена Кулага
У Полтаві слідчі, спрямували до суду обвинувальний акт відносно трьох учасників наркогрупи.

У Полтаві судитимуть двох чоловіків та жінку, які забезпечували наркотиками та психотропами людей з наркотичною залежністю. Організовану групу наркоторгівців, викрили у липні 2021 року.

Як повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції Полтавської області, слідчі встановили, що для виготовлення наркотиків зловмисники використовували орендоване житло у Полтаві, періодично змінюючи адреси. "Товар" збували з рук в руки. До продажу наркотиків обвинувачена жінка залучала навіть власного неповнолітнього сина.

Поліція задокументувала понад десяток наркозлочинів, вчинених обвинуваченими, а також один факт незаконного посіву та вирощування нарковмісних рослин.

Під час проведення понад десятка санкціонованих обшуків у фігурантів вилучили автомобіль та електросамокат, який використовували для перевезення "товару". 

Крім того, поліціянти виявили: канабіс, шприци з опієм ацетильованим, рослини конопель, мак снодійний, прекурсори, спеціальне приладдя для виготовлення та зважування заборонених речовин, а також кілька десятків мобільних телефонів, понад півсотні сім-карт та платіжні картки різних банків. 

Трьом учасникам організованої групи вручили підозри та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Відділ розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління обласної поліції здійснює досудове розслідування за чотирма статтями Кримінального кодексу України: незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинені організованою групою (ч. 3 ст. 307); використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин (ст. 306); втягнення матір’ю неповнолітнього у протиправну діяльність (ч. 2 ст. 304); незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель (ч. 2 ст. 310). 

фото: ГУ НП Полтавської області