Нові скляні зупинки у Полтаві жодного разу не мили

11 жовтня 2021 0
У Полтаві рік тому почали встановлювати нові зупинки у різних мікрорайонах міста. За цей час їх жодного разу не мили. Обіцяють зробити це, як тільки в місті замінять всі конструкції на скляні.





Скляні зупинки, які почали встановлювати рік тому, ще жодного разу не мили. До прикладу, ця конструкція розташована на зупинці "Оптика". Вона вже обмальована, покрита пилом.

"Не бачила, щоб мили зупинки або щось інше. Якщо жіночка якась прибирає, я до неї підхожу і питаю, а вона каже, що їй про це ніхто не казав. Прибирають всюди, а саме зупинку не миють і не чистять", – сказала полтавка Тетяна Улізько.

"Краще, щоб прибирали, бо це обличчя нашого міста. Хочеться, щоб гарно було. Якщо ви хочете, щоб люди платили кошти, то я вважаю, треба частіше прибирати й мити зупинки та прибирати сміття", – розповіла полтавка Лілія Колеснікова.

На зупинці "вулиця Шевченка" та "1100-річчя Полтави" стан конструкції теж потребує відновлення.

"Ну не знаю, я б сюди не сідав", – відповів полтавець Віталій Рева.

 "Я в іншому районі живу, але такого немає ніде. Мені здається, якщо нема потреби, в нас це не робиться. Якщо загалом брати, то неохайність в нас в багатьох питаннях. У нас немає великого бажання до чистоти й в порядку", – вважає полтавка Тетяна Костенко.

Кожна нова зупинка платникам податків обійшлася від 120 до 160 тисяч гривень. Однак, прибирати та мити конструкції почнуть тільки тоді, коли в місті всі павільйони змінять на нові.

 "Я як голова комісії сформую протокольне доручення та надам його житлово-комунальному управлінню, щоб вони виїхали та ліквідували цю проблему. Контроль та виконання залежить від управління житлово-комунального господарства", – повідомив голова комісії з питань ЖКГ Полтавської міської ради Олександр Івахов.

"Зупинки громадського транспорту до КП "ЖЕО №2" жодного відношення не мають й ми не знаємо до кого. Не прибираємо нічого. У нас немає ні в тарифі, ні поза тарифом прибирання зупинок громадського транспорту", – відповів заступник начальника КП "ЖЕО №2" Михайло Лукін.

Побідні конструкції розташовані й в інших міста України. До прикладу, у Львові станом зупинок громадського транспорту опікується відповідна підрядна організація.

 "У місті працюють порохотяги та водовози, які дозволяють комунальним службам підтримувати місто та зупинки в чистоті. Зупинки оформлені за єдиним стандартом й на них дуже мало оголошень та реклами", – розповів львів'янин Костянтин Павлюченко.

Згідно з правилами розміщення та облаштування зупинок, проводити прибирання та мити конструкції мають щодня, а раз на два роки павільйони у разі потреби мають фарбувати та замінювати урни.