743 доба війни в Україні: головні новини станом на 7 березня

07 березня 2024 0
Яніна Климань
Обстріли Херсонщини та Харківщини й ліквідація ДРГ на Сумщині.

7 березня російські військові обстріляли місто Вовчанськ, що на Харківщині. Вони скинули три керовані авіаційні бомби на приватний сектор. За попередньою інформацією, одна жінка загинула, ще одна постраждала. Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко.

7 березня внаслідок чергового обстрілу в Херсоні пошкоджено приватну оселю, гаражні приміщення та припарковані там автівки. Поранення отримав 45-річний чоловік. Зараз він знаходиться у лікарні, медики проводять обстеження та надають йому допомогу. Про це повідомив начальник Херсонської ОДА Олександр Прокудін.

7 березня українські воїни виявили ворожу диверсійно-розвідувальну групу на Сумщині, яка рухалася зі сторони росії. По ворогу одразу відкрили вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Про це повідомила Державна прикордонна служба. Зазначається, що росіяни відступили після збройної сутички. Зараз уточняються втрати загарбників.

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по району зосередження особового складу, одному складу боєприпасів, та чотирьох артилерійських засобах противника.

Минулої доби загальні втрати ворога склали: 1160 російських окупантів, 17 танків, 51 бойова броньована машина, 42 артилерійські системи, реактивна система залпового вогню, 42 дрони оперативно-тактичного рівня, 1 крилата ракета, 53 автомобілів та 5 одиниць спеціальної техніки.

Фото: Генштаб