Поліція викрила полтавця, який продавав зброю

18 січня 2022 0
Ольга Семенко
На Полтавщині розпочали розслідування кримінального провадження щодо незаконного обігу вогнепальної зброї.

Слідчі та оперативники Полтавської області припинили протиправну діяльність полтавці стосовно обігу вогнепальної зброї. Про це повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції Полтавщини.

За попередньою версією слідства, 14 січня полтавець продав пістолет та 22 патрони до нього іншій особі. Зброю вилучили та направили на експертизу. Під час обшуку за місцем проживання чоловіка вилучили близько десяти полімерних пакетів з речовиною рослинного походження та речовиною білого кольору, схожих на наркотики, а також гроші, отримані за продаж пістолета й патронів.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Вирішують питання про повідомлення особі про підозру та обрання йому запобіжного заходу. Тривають слідчі дії. У разі визнання судом вини, фігуранту загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області